Главне карактеристике ИПТВ-а

- Aug 29, 2018-

ИПТВ је инфраструктура која користи широкопојасну кабловску телевизијску мрежу, са кућном телевизијом као главним терминалским уређајем и пружа разне дигиталне медијске услуге, укључујући и телевизијске програме путем Интернет протокола. Карактеристике приказане су у:

1) Корисници могу добити дигиталне медијске услуге високог квалитета (у близини ДВД нивоа).

2) Корисници могу имати широк спектар слобода да бирају видео програме са различитих веб локација на широкопојасној ИП мрежи.

3) постизање значајне интеракције између медијских даваоца и потрошача медија. Платформа за репродукцију коју је усвојио ИПТВ биће типичан представник нове генерације кућних дигиталних медијских терминала. Може да конфигурише више функција мултимедијалних сервиса према избору корисника, укључујући и дигиталне ТВ програме, визуалне ИП телефоне, ДВД / ВЦД репродукцију, интернетске туре и е-пошту. И разноврсне информације о консалтингу, забави, образовању и пословању на мрежи.

4) Обезбеђивање огромног тржишта у развоју за програмера мрежа и програмера програма. Тренутно, индустрија комуникација у Кини се брзо развија, а корисници све више захтевају информационе услуге, посебно широкопојасне видео информације. Може се рећи да је Кина у суштини поседовала техничке услове и тржишне услове за снажни развој ИПТВ-а.

Опћенито, ИПТВ и дигитална ТВ имају сличности и разлике. Технички стручњаци компаније Фиберхоме Нетворкс објашњавају сличности и разлике између два аспекта.